Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΙΤΑΛΗΣ---ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑ, Ο ΘΕΟΣ ΓΕΛΑΕΙ!




ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑ, Ο ΘΕΟΣ ΓΕΛΑΕΙ! Διώξτε τον Βιτάλη από την Κρήτη, ήταν το μήνυμα από την Αθήνα. Και φτιάξτε υποκατάστατο του "Σχεδίου Θέρισο". Και τόφτιαξαν. Του άλλαξαν το όνομα σε κάτι επαναστατικοφανές, και το παρουσίασαν, εξαπατώντας τους Κρητικούς. Όπως παλιότερα έκαναν στο ηρωϊκό ΠΑΜ (Πατριωτικό Μέτωπο) κατασκευάζοντας διαφορα ΠΑΠΑΜ, ΕΠΑΜ, ΛΙΠΑΜ κλπ.
Με άφησαν 15 μέρες απομονωμένο στα βουνά παρότι ήταν προσυννενοημένες οι επαφές και συναντήσεις, από τη Σερβία απ' όπου κατέβηκα στην Κρήτη, γι' αυτόν τον λόγο.
Καμία απάντηση στα τηλεφωνήματα. Μέχρι που βρέθηκε ένα λεβεντόπαιδο από το Ρέθυμνο, Παγωνης Γιαννης το' όνομά του, να μου φέρνει στο βουνό φαγητό και τσιγάρα. Μέχρι που βρέθηκαν οι Σφακιανοί και μετά οι Λασιθιώτες. Μέχρι που βρέθηκε ένας "κουζουλός" Δαβίδ από την Ιεράπετρα, Αλέξανδρος Μουζουράκης το' όνομά του, που τάβαλε με τους Γολιάθ. Μέχρι που το Λασίθι, οργάνωσε την πρώτη και ιστορική Συντακτική Εθνοσυνέλευση, μετά το 1843.
Έτσι το σχέδιο Θέρισσο δεν σταμάτησε. Το πήραν οι Σφακιανοί, οι Μεσσαριώτες, οι Αστερουσιώτες και οι Λασηθιώτες, και τόστησαν και πάλι στα πόδια του.
Γιατί η ψυχή της Κρήτης, δεν είναι οι Βαρδινογιανναίοι, οι Μητσοτακαίοι, οι Κεφαλογιανναίοι. Είναι ο Δασκαλογιάννης, ο Γιαμπουδάκης, ο Μπικάκης.
Γιατί αυτή η Γη η Κρητική, έχει φωνή και ξέρει να αγαπά και να αγγαλιάζει τα παιδιά του Πόντου. Τα παιδιά της Ελλάδας.
Υ.Γ. Ξέχασαν να αναφερθώ στο σπουδαιότερο ίσως. Τις δυο εβδομάδες στο "Άγιο Όρος της Κρήτης" την Παναγία την Κουδουμά. Δυο βδομάδες προσευχής και νηστείας, όπου εζήτησα από την Παναγιά να μου δείξει τον δρόμο. Και τον έδειξε τον δρόμο η Παναγία. Ο ίδιος ο Ηγούμενος Π. Μακάριος, με οδήγησε στο Λασίθι, 6 ώρες πήγαινε έλα δρόμο από το Μοναστήρι. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. Να είναι πάντα ευλογημένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου